Lefkada, GR – 23C

Τοποθεσία

Πληροφορίες για το νησί μας

Καλώς ήλθατε στη Λευκάδα

Η Λευκάδα βρίσκεται ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα και χαρακτηρίζεται ως το πιο γραφικό νησί του Ιονίου.

Έχει μοναδική φυσική ομορφιά, καταπράσινα βουνά, καλό κλίμα και όμορφες παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνή, η Βασιλική, το Αγιοφύλι, το Κάθισμα, ο Μικρός Γιαλός, ο Άγιος Γιάννης που εντυπωσιάζουν με το απίστευτο τιρκουάζ χρώμα τους. Αυτές οι παραλίες κατατάσσονται στις ομορφότερες της Ελλάδας. Η Λευκάδα είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ιστορία

Η Λευκάδα οφείλει το όνομά της στους λευκούς βράχους που χαρακτηρίζουν το νότιο τμήμα του νησιού, το ακρωτήριο Λευκάτα. Το όνομα δόθηκε αρχικά στην αρχαία πόλη της Λευκάδας και στη συνέχεια σε ολόκληρο το νησί. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η ποιήτρια Σαπφώ έπεσε στη θάλασσα από αυτά τα λευκά βράχια

Κατά τη διάρκεια της αγγλικής κυριαρχίας, η ελληνική γλώσσα έγινε επίσημη, χτίστηκαν νέα οδικά δίκτυα και οργανώθηκε και βελτιώθηκε η παροχή νερού της πόλης. Η επίσημη αγγλική κατοχή δεν κράτησε για πολύ, αλλά η Αγγλική Προστασία των Ιονίων Νήσων διήρκεσε μέχρι το 1864. Κατά τη διάρκεια της Αγγλικής κυριαρχίας και Προστασίας, η Λευκάδα και τα άλλα Ιόνια Νησιά βοήθησαν την υπόλοιπη Ελλάδα που ήταν ακόμη υπό τουρκική κυριαρχία.

Αυτή η περίοδος ήταν και πολλοί συγγραφείς όπως ο Yakumo Koizumi, γνωστός επίσης ως Lafcadio Hearn και Angelos Sikelianos. Στις 21 Μαΐου του 1864, υπογράφηκε μια συνθήκη που αναγγέλλει την ενοποίηση των Ιονίων Νήσων (μεταξύ των οποίων είναι η Λευκάδα) με το ανεξάρτητο και νεογέννητο ελληνικό κράτος.

Παραλίες

Η φύση ήταν πραγματικά γενναιόδωρη στη Λευκάδα καθώς έχει προικίσει το νησί με καταπληκτικές παραλίες και τοπία σε όλη την επικράτειά του. Κάθε γωνιά αυτού του νησιού και η θάλασσα της είναι ένας μικρός παράδεισος.

Σημεία Ενδιαφέροντος

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΥΔΡΙΟΥ

Οι Καταρράκτες του Νυδριού είναι ένα μαγικό μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφτεί κατά την διαμονή του στη Λευκάδα. Η πρόσβαση γίνεται με το οδικός μέχρι ένα σημείο και μετά συνεχίζετε με τα πόδια σε ένα μονοπατάκι βγαλμένο από παραμύθι.

ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας που βρίσκεται στην είσοδο του νησιού και αποτελεί ιστορικό μνημείο καθώς με τα τείχη του προστατεύονταν το νησί από πειρατές.

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΤΑΣ

Η θέα από εκεί θα σας κόψει την ανάσα. Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από το Πόρτο Κατσίκι και από εκεί μπορείτε να διακρίνεται το απέραντο Ιόνιο Πέλαγος και τα νησιά Ιθάκη και Κεφαλονιά.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Η Παναγία Φανερωμένη είναι η προστάτιδα του νησιού και το μοναστήρι που βρίσκεται επάνω στο βουνό κοντά στη πόλη είναι ένα μέρος ηρεμίας και χαλάρωσης. Επίσης εκεί στεγάζεται και ένας μικρός ζωολογικός κήπος με διαφόρων ειδών πουλιά, ελαφάκια, σκιουράκια και άλλα πανέμορφα ζωάκια.

Δραστηριότητες

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ

Ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε κάποιες από τις πιο όμορφες και απόκρυφες παραλίες είναι να νοικιάσετε ένα σκάφος, είτε με ιδιωτική είτε με ομαδική κρουαζιέρα.

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας που βρίσκεται στην είσοδο του νησιού και αποτελεί ιστορικό μνημείο καθώς με τα τείχη του προστατεύονταν το νησί από πειρατές.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για όποιον ενδιαφέρεται για το παρελθόν της Λευκάδας υπάρχουν πολλά μέρη να δείτε, όπως το κάστρο της Αγίας Μαύρας, το μοναστήρι της Φανερωμένης κ.λ.π.

WIND SURFING

Υπάρχουν παραλίες όπως η παραλία της Βασιλικής που είναι γνωστή λόγω του ευνοϊκού αέρα της για όσους αγαπάνε το wind surfing ή θέλουν να μάθουν.